Mąki
Mąka to jeden z podstawowych produktów polskiej kuchni, który znajduje się praktycznie w każdym domu. Używamy jej do wypieków, do obiadów, w posiłkach na słodko i na wytrawnie – warto więc zadbać o to, aby wybrać zdrową mąkę ekologiczną, która pochodzi z pewnych źródeł i zawiera jak najwięcej cennych składników, które uszczęśliwią i wzmocnią nasz organizm.
Dobry wybór mąki BIO sprawi, że ulubione mączne dania odpowiednio nas odżywią i – idziemy o zakład – będą znikały z talerzy niemal tak szybko, jak mknie światło! Każdy, kto zajada się domowym pieczywem, kluseczkami, pierogami i ciastami, z pewnością może to potwierdzić.
Przejrzyj koniecznie nasze wirtualne straganowe półeczki, a na nich wiele zdrowych rodzajów dostępnych w opakowaniach 500 g / 1 kg, m.in. mąkę orkiszową czy mąkę jaglaną.
Osoby cierpiące na problemy trawienne spowodowane glutenem mogą bezpiecznie spożywać grykę. Mąka gryczana jest świetnym zamiennikiem zwykłej mąki pszennej w gotowaniu i pieczeniu.
WięcejMa słodko-orzechowy smak i może być stosowana jako zamiennik mąki białej w kuchni
WięcejPosiada słodkawy posmak, lekką konsystencję oraz łagodny zapach.
Więcejwszechstronna i pyszna mąka kokosowa może być dodawana do owsianki, puddingów chia i koktajli
Więcejalternatywa dla mąki pszennej do wypieku naleśników, babeczek, ciast, ciastek, makaronów, pieczywa, gofrów a nawet spodów do pizzy!
WięcejMa lekko słodki smak dzięki czemu idealnie nadaje się do słodkich smakołyków
Więcej