MĄKA Z CIECIORKI TARGROCH
Lubicie eksperymentować w kuchni? Mąka z ciecierzycy to produkt, który pozwoli Wam przygotować rozmaite dania. Szczególnie te inspirowane orientalnymi smakami. Mąka z ciecierzycy jest zdrowa i można stosować ją w diecie bezglutenowej.
Mąka z ciecierzycy — dlaczego warto jej używać?
Mąka z ciecierzycy jest bogata w wiele cennych substancji. To bardzo dobre źródło białka roślinnego i błonnika, przez co jest świetnym wsparciem dla pracy jelit oraz zapewnia poczucie sytości. Produkt zawiera także wiele witamin i minerałów.
Lubicie eksperymentować w kuchni? Mąka z ciecierzycy to produkt, który pozwoli Wam przygotować rozmaite dania. Szczególnie te inspirowane orientalnymi smakami. Mąka z ciecierzycy jest zdrowa i można stosować ją w diecie bezglutenowej.
Mąka z ciecierzycy — dlaczego warto jej używać?
Mąka z ciecierzycy jest bogata w wiele cennych substancji. To bardzo dobre źródło białka roślinnego i błonnika, przez co jest świetnym wsparciem dla pracy jelit oraz zapewnia poczucie sytości. Produkt zawiera także wiele witamin i minerałów.
Do czego używać mąki z ciecierzycy?
Zastanawiacie się, jakie przepisy z mąki z cieciorki możecie zrealizować? Macie wiele możliwości. Najwięcej inspiracji znajdziecie wśród tradycyjnych potraw indyjskich i arabskich.
Konsystencja i smak mąki z ciecierzycy mocno różni się od tej tradycyjnej, pszennej. Dlatego też nie sprawdzi się jako jej zamiennik. Jest za to świetna do placków i naleśników. Używając jej do takich dań, nie musicie dodawać już jajek, bo sama mąka po zmieszaniu z płynem, jest wystarczająco kleista.
Dostępność oraz ceny produktów w sklepie stacjonarnym mogą różnić się od cen w sklepie internetowym.