Mąka orkiszowa ekologiczna powstała z mielonego na żarnach ziarna orkiszu. Mąka orkiszowa używana jest najczęściej do wypieku chleba, ciast, ciasteczek, a także do naleśników, placuszków.
- Alergeny: GLUTEN;
- Bez cukru: NIE
- Bezglutenowy: NIE
- Bezlaktozowy: NIE
- Białko: 10,34
- Bio: TAK
- Błonnik: 5,89
- Kwasy: 0,5
- Możliwe alergeny: GLUTEN;
- Pochodzenie: Polska
- Skład: mąka orkiszowa BIO typ 1850
- Sól: 0,01
- Tłuszcz: 2,23
- Waga brutto: 1,020
- Waga netto: 1,000
- Wartość odżywcza: 1516/359
- Wegański: NIE
- Wegetariański: NIE
Dostępność oraz ceny produktów w sklepie stacjonarnym mogą różnić się od cen w sklepie internetowym.