Przetwory owocowo - warzywne
Miłośnicy domowych przetworów zgodnie powiedzą, że najzdrowsze są kiszonki! Te niesamowite, bogate w witaminy i składniki mineralne zaprawy mają wielu zwolenników. Wzmacniamy dzięki nim odporność, kurujemy się i… gotujemy pyszne, tradycyjne dania z kiszonkami w roli głównej. To najprostszy sposób na to, by było smacznie i zdrowo, czyli tak jak w Zielonym Straganie lubimy najbardziej!
Jedna z ich największych zalet to szerokie zastosowanie. Kiszone warzywa i owoce można spożywać bezpośrednio ze słoika, a także dodawać do wielu potraw i gotować na nich zupy.



Ćwikła z piekła rodem – diabelnie smaczna!
Więcej


Wywodząca się z Bliskiego Wschodu pasta z ciecierzycy, której właściwości i wartości odżywcze znane są od wieków.
Więcej
Czarnuszkowa odsłona cieciorkowego hummusu.
Więcej
Aromatyczny, klasyczny hummus wzbogacony o kawałki suszonych pomidorów.
Więcej