Miód
Miód to jeden z najzdrowszych i najsłodszych rarytasów, który możemy dodawać do potraw, deserów i napojów. Poza naturalną słodyczą dostarcza wielu cennych składników mineralnych oraz witaminy. Podnosi też poziom energii (dobroczynny wpływ miodu na zdrowie znany był już w starożytności!).
To naturalne płynne złoto wzmacnia organizm, pomaga przy przeziębieniu, zmniejsza zmęczenie i stres, działa antybakteryjnie i przyspiesza gojenie ran… Nie bez powodu miód jest cenionym lekiem w medycynie naturalnej.
Rodzaje miodu – zdrowotne właściwości
Do naszego sklepu ze zdrową żywnością sprowadzamy najlepsze naturalne miody w pojemnościach małych i dużych, od zaufanych polskich producentów. Lipowy, akacjowy, gryczany, wrzosowy – każdy z nich wspiera różne organy i dostarcza zróżnicowanych wrażeń smakowych. Miód z mniszka lekarskiego wzmacnia serce i pomaga przy schorzeniach wątroby oraz dolegliwościach reumatycznych. Manuka z Nowej Zelandii ma wyjątkowe właściwości i działa silnie antybakteryjnie (to także doskonały miód na oparzenia i rany).