Cukier, naturalne słodziki
Chcesz zdrowo się odżywiać, ale nie wyobrażasz sobie herbaty lub kawy bez cukru? W naszym Zielonym Straganie z ekologiczną żywnością mamy dla Ciebie rozwiązanie – to naturalne słodziki, które nie tylko dodadzą ulubionego posmaku, ale też urozmaicą każdy napój i danie!
Syrop z agawy, cukier brzozowy (czyli tzw. ksylitol) czy kokosowy to idealne zamienniki białego cukru. Dzięki nim przyjemność delektowania się napojem o odpowiednim poziomie słodyczy jeszcze wzrośnie. Wszechstronne zastosowanie tego typu słodzików BIO sprawia, że stają się niezastąpione w każdej kuchni.
Zdrowe słodziki do napojów, ciast i deserów
Jakich specjałów możesz używać na co dzień do gotowania i słodzenia? Cukier różany nadaje się do napojów oraz deserów, a jego bajeczny zapach wypełni całe wnętrze, potęgując walory smakowe. Dostępny w naszym eko sklepie erytrol jest bezpieczny dla cukrzyków (jego indeks glikemiczny wynosi 0) i z powodzeniem może wzbogacić domowe lody, galaretki czy dżemy i marmolady. Naturalnie występująca w korzeniach cykorii lub topinamburu inulina nazywana jest cukrem, który pomaga schudnąć – to wręcz wymarzony wybór dla osób na diecie!
Syrop klonowy kojarzymy z pysznymi pancakesami, ale poza swoim „naleśnikowym” przeznaczeniem równie wybornie smakuje w połączeniu z goframi, tostami, a nawet można nim słodzić kawę i herbatę. Również z syropem daktylowym w mig wyczarujesz pyszny i zdrowy deser lub wzbogacisz nutą słodyczy pożywne śniadanie z owsianki. Zastosowanie ekologicznego cukru i słodzików jest niemal nieograniczone – daj się ponieść wyobraźni, skorzystaj z naszych zdrowych propozycji i osłodź sobie życie w naturalny sposób!
Cukier brązowy trzcinowy w kostkach Cavetta 500 g10,72Cukier brązowy trzcinowy w kostkach Cavetta 500 gWięcej
Cukier kokosowy 250g7,80Cukier kokosowy 250g
Dzięki pysznemu karmelowemu smakowi i niskiemu indeksowi glikemicznemu, cukier kokosowy jest idealnym substytutem białego cukru trzcinowego w kawie, herbacie, pieczeniu i gotowaniu.
Więcej