- Może pomóc w utrzymaniu zdrowej funkcji wątroby. Mąka ryżowa zawiera cholinę. Jest to niezbędne w transporcie trójglicerydów i cholesterolu z wątroby do miejsca, w którym są potrzebne w organizmie. To najlepsze spośród wszystkich korzyści zdrowotnych wynikających z mąki ryżowej, szczególnie dla tych, którzy chcą zachować zdrową pracę wątroby.
- Wysoka zawartość błonnika. Organizm potrzebuje nierozpuszczalnego błonnika, aby pozbyć się odpadów. Spożywanie potraw z mąką ryżową może być bardzo pomocne nie tylko w eliminowaniu toksyn i odpadów, ale może również pomóc w obniżeniu poziomu cholesterolu i utrzymaniu kontroli poziomu cukru we krwi.
- Świetna opcja dla żywności bezglutenowej. Mąka ryżowa nie zawiera glutenu, dzięki czemu jest lepszym wyborem dla osób nietolerujących glutenu.
- Informacje o alergenach: W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Dostępność oraz ceny produktów w sklepie stacjonarnym mogą różnić się od cen w sklepie internetowym.