Mąka ryżowa 1kg

opakowanie mąki ryżowej zielony
7,45
Zapytaj o produkt
Oto niektóre z najbardziej niesamowitych korzyści zdrowotnych mąki ryżowej:
  • Może pomóc w utrzymaniu zdrowej funkcji wątroby. Mąka ryżowa zawiera cholinę. Jest to niezbędne w transporcie trójglicerydów i cholesterolu z wątroby do miejsca, w którym są potrzebne w organizmie. To najlepsze spośród wszystkich korzyści zdrowotnych wynikających z mąki ryżowej, szczególnie dla tych, którzy chcą zachować zdrową pracę wątroby.
  • Wysoka zawartość błonnika. Organizm potrzebuje nierozpuszczalnego błonnika, aby pozbyć się odpadów. Spożywanie potraw z mąką ryżową może być bardzo pomocne nie tylko w eliminowaniu toksyn i odpadów, ale może również pomóc w obniżeniu poziomu cholesterolu i utrzymaniu kontroli poziomu cukru we krwi.
  • Świetna opcja dla żywności bezglutenowej. Mąka ryżowa nie zawiera glutenu, dzięki czemu jest lepszym wyborem dla osób nietolerujących glutenu.
Mąka ryżowa ma delikatnie słodkawy smak, więc nadaje się doskonale do słodkich wypieków, naleśników, deserów. Wytwarza się z niej np. makaron ryżowy, kluski, placki, bliny oraz używa do zagęszczania kisieli, zup, sosów.
  • Informacje o alergenach: W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.  


 
Dostępność oraz ceny produktów w sklepie stacjonarnym mogą różnić się od cen w sklepie internetowym. 
Bez glutenuTak

Dodaj swoją opinię

BiofoodEcomilEko WitalScharVitalnessfoodZielona Tłocznia
Zapisz się do naszego Newslettera

Aby otrzymywać informacje o promocjach i nowościach w naszym sklepie

Nasza strona internetowa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych, reklamowych oraz funkcjonalnych. Dzięki nim możemy indywidualnie dostosować stronę do twoich potrzeb. Każdy może zaakceptować pliki cookies albo ma możliwość wyłączenia ich w przeglądarce, dzięki czemu nie będą zbierane żadne informacje. Polityka Cookies

Zamknij