Uwielbiacie słodki smak, ale chcecie wyeliminować biały cukier ze swojej diety? Syrop klonowy to substancja słodząca, która skutecznie Wam go zastąpi. Jest nie tylko pyszny, ale odżywczy.
Syrop klonowy powstaje w procesie odparowywania soku uzyskiwanego z pnia klonów. Jest produktem w 100% naturalnym.
Syrop klonowy — zastosowanie
Syrop klonowy jest płynny, słodki i ma gęstą konsystencję. Jego smak, mimo że subtelny, jest bardzo charakterystyczny i niepowtarzalny.
Syrop klonowy z powodzeniem możecie zastosować jako polewę do ciast, lodów i innych deserów. To też niezastąpiony kompan rodzinnych śniadań. Jest idealny do owsianki, jogurtu i oczywiście do słynnych amerykańskich naleśników typu pancakes. Syrop klonowy z pewnością pokochają też Wasze dzieciaki.
Syrop klonowy — właściwości
Warto docenić nie tylko smak, lecz także właściwości zdrowotne syropu klonowego. Ten naturalny słodzik ma ich całkiem sporo. Przede wszystkim jest cennym źródłem fosforu, wapnia i potasu. Jest też bogaty w przeciwutleniacze.
Dostępność oraz ceny produktów w sklepie stacjonarnym mogą różnić się od cen w sklepie internetowym.