Fasolka szparagowa należy do roślin strączkowych bogatych w białko i błonnik, wspomagające układ pokarmowy. Jest tez niezbędna w diecie cukrzyka gdyż jest mało kaloryczna a ponadto ma niski indeks glikemiczny. Polecamy do sałatek oraz jako dodatek do dań głównych.
- Bez cukru: NIE
- Bezglutenowy: NIE
- Bezlaktozowy: NIE
- Białko: 1,6
- Bio: TAK
- Błonnik: 2,6
- Cukry: 0,8
- Kwasy: 0,1
- Pochodzenie: Holandia
- Skład: fasolka szparagowa*, woda, sól morska. *składnik pochodzący z kontrolowanych upraw ekologicznych.
- Sól: 0,45
- Tłuszcz: 0,3
- Waga brutto: 0,540
- Waga netto: 0,185
- Wartość odżywcza: 110/26
- Wegański: NIE
- Wegetariański: NIE
Dostępność oraz ceny produktów w sklepie stacjonarnym mogą różnić się od cen w sklepie internetowym.