Bazylia pochodzi z Toskanii, ręcznie zbierana i przetwarzana natychmiast po zerwaniu, idealna do dań z akcentami śródziemnomorskimi. Polecamy jako składnik sosów pomidorowych, dań z warzyw, gulaszy, sosów sałatkowych i dipów.
- Bez cukru: TAK
- Bezglutenowy: TAK
- Bezlaktozowy: NIE
- Białko: 1,56
- Bio: TAK
- Błonnik: 2,4
- Cukry: 0,18
- Kwasy: 4,87
- Pochodzenie: Niemcy
- Skład: bazylia 70%*, oliwa z oliwek extra virgin 25%*, sok z cytryny*, sól morska *składniki pochodzenia organicznego
- Sól: 2,36
- Tłuszcz: 35,5
- Waga brutto: 0,240
- Waga netto: 0,130
- Wartość odżywcza: 1426/341
- Wegański: TAK
- Wegetariański: TAK
Dostępność oraz ceny produktów w sklepie stacjonarnym mogą różnić się od cen w sklepie internetowym.