Lekka ekologiczna kasza jęczmienna stosowana jest do dań głównych i zup kuchni polskiej. Kaszę wypłukać, gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:3 (1 porcja kaszy na 3 porcje wody) na małym ogniu ok. 20 min.
- Alergeny: GLUTEN;
- Bez cukru: NIE
- Bezglutenowy: NIE
- Bezlaktozowy: NIE
- Bio: TAK
- Błonnik: 6,2
- Cukry: 5,6
- Kwasy: 0,5
- Możliwe alergeny: ORZECHY;SEZAM;
- Skład: kasza jęczmienna* 100% * składnik pochodzący z kontrolowanych upraw ekologicznych
- Sól: 0,05
- Tłuszcz: 2,1
- Waga brutto: 0,505
- Waga netto: 0,500
- Wartość odżywcza: 1414/335
- Wegański: NIE
- Wegetariański: NIE
Dostępność oraz ceny produktów w sklepie stacjonarnym mogą różnić się od cen w sklepie internetowym.