Ryż czerwony uzyskiwany jest w wyniku fermentacji grzybów strzępkowych. Jest on bardziej kleisty niż biały. Znany jest ze swoich właściwości antynowotworowych, wzmocnienia organizmu i pracy serca. Można go spożywać do obiadu ale szczególnie polecany jest do deserów, na słodko.
- Bez cukru: NIE
- Bezglutenowy: NIE
- Bezlaktozowy: NIE
- Białko: 7,4
- Bio: TAK
- Błonnik: 8,7
- Cukry: 68,2
- Kwasy: 0,56
- Możliwe alergeny: GLUTEN;ORZECHY;SEZAM;
- Pochodzenie: Tajlandia
- Skład: ryż czerwony* *składniki pochodzące z rolnictwa ekologicznego
- Sól: 0,025
- Tłuszcz: 2,4
- Waga brutto: 0,530
- Waga netto: 0,500
- Wartość odżywcza: 1536/362
- Wegański: NIE
- Wegetariański: NIE
Dostępność oraz ceny produktów w sklepie stacjonarnym mogą różnić się od cen w sklepie internetowym.