Przgotować 2 kg owocóworaz 1 kg ckru. Do przygotowanyc owoców wlać pół szklanki wody i zagotować. Zawartość opakowaia wymieszać z jedną szklanką cukru. wsypać do gotujacych się owoców i mieszać. Gotować od 3 do 5 minut. Wsypać pozostałą ilość cukru i gotować do ałkowitego rozpuszczea. dodać łyżeczkę kwasku cytrynoweg, rozpuszczonego w ałej ilości goracej wody. Dokładnie wymieszać. następnie nalezy zebrac pianę i rozlać goracy dżem do słoików. Zaleca się pasteryzować dżem przez 20 minut.
- Bez cukru: NIE
- Bezglutenowy: NIE
- Bezlaktozowy: NIE
- Bio: NIE
- Pochodzenie: Polska
- Skład: Pektyna amidowana 100%
- Waga brutto: 0,033
- Waga netto: 0,030
- Wegański: NIE
- Wegetariański: NIE