Pasta z orzechem, miodem i kokosem to pyszny i naturalny produkt. Powstaje w wyniku zmielenia miąższu kokosa. Pasta skradnie serca wszystkich miłośników kokosowych deserów, a także fanów kuchni azjatyckiej — szczególnie tajskiej.
Pasta kokosowa — wartości odżywcze
Naturalna pasta kokosowa jest wytwarzana z miąższu kokosa. Dlatego też ma w sobie wszystkie wartości i składniki odżywcze, jakie znajdują się w tym gigantycznym orzechu. Jest świetnym źródłem tłuszczu, błonnika i cennych mikroelementów, takich jak miedź i mangan.
Pasta orzechowo kokosowa — jak wykorzystać ją w kuchni?
Na bazie pasty orzechowej z miodem i kokosem przyrządzicie wiele ciekawych dań. Warto mieć ją w kuchni, bo możecie użyć jej zarówno do potraw wytrawnych, jak i deserów.
Pasta kokosowa to świetny produkt bazowy do słodkich kremów i mas do ciasta. Możecie dodać ją też do owsianki lub puddingu chia. Pasta kokosowa to must have dla osób kochających orientalne smaki. Składnik ten jest podstawą wielu dań kuchni azjatyckiej.
Dostępność oraz ceny produktów w sklepie stacjonarnym mogą różnić się od cen w sklepie internetowym.