Ekologiczne, bezglutenowe bułki. Opracowane specjalnie dla osób nietolerujących glutenu. Sposób przygotowania: Piec we wstępnie nagrzanym piekarniku w temperaturze 200st.C przez 10 minut.
- Bez cukru: NIE
- Bezglutenowy: TAK
- Bezlaktozowy: NIE
- Białko: 4,3
- Bio: TAK
- Błonnik: 7,4
- Cukry: 0,4
- Kwasy: 0,5
- Możliwe alergeny: SEZAM;SOJA;ŁUBIN;JAJA;
- Pochodzenie: Niemcy
- Skład: woda, skrobia kukurydziana*, zakwas* 10% (mąka ryżowa*, woda), płatki z prosa* 6%, mąka z soczewicy* 4%, olej słonecznikowy*, mąka ryżowa*, mąka kukurydziana*, włókno roślinne (psyllium)*, białko groszku, dekstroza*, drożdże*, sól morska, substancja zagęszczająca: guma guar*, guma ksantanowa; przyprawy*. *składniki pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych.
- Sól: 1,1
- Tłuszcz: 4,3
- Waga brutto: 0,177
- Waga netto: 0,165
- Wartość odżywcza: 902/214
- Wegański: TAK
- Wegetariański: TAK
Dostępność oraz ceny produktów w sklepie stacjonarnym mogą różnić się od cen w sklepie internetowym.