Ekologiczne, bezglutenowe bułki wieloziarniste. Opracowane specjalnie dla osób nietolerujących glutenu. Sposób przygotowania: Piec we wstępnie nagrzanym piekarniku w temperaturze 200st.C przez 10 minut.
- Alergeny: SEZAM;
- Bez cukru: NIE
- Bezglutenowy: TAK
- Bezlaktozowy: NIE
- Białko: 5,7
- Bio: TAK
- Błonnik: 12
- Cukry: 0,5
- Kwasy: 1,2
- Możliwe alergeny: SOJA;ŁUBIN;JAJA;
- Pochodzenie: Niemcy
- Skład: woda, skrobia kukurydziana*, pełnoziarnista mąka z amarantusa* 12%, zakwas* 10% (mąka ryżowa*, woda), siemię lniane* 3%, SEZAM* 3%, ziarno słonecznika* 3%, olej słonecznikowy*, mąka ryżowa* 2%, płatki quinoa* 2%, włókno roślinne (psyllium)*, błonnik jabłkowy*, białko groszku, drożdże*, dekstroza*, sól morska, substancja zagęszczająca: guma guar*, guma ksantanowa; przyprawy*. *składniki pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych.
- Sól: 1,3
- Tłuszcz: 9,2
- Waga brutto: 0,177
- Waga netto: 0,165
- Wartość odżywcza: 1106/264
- Wegański: TAK
- Wegetariański: TAK
Dostępność oraz ceny produktów w sklepie stacjonarnym mogą różnić się od cen w sklepie internetowym.