Ekologiczny, bezglutenowy chleb pełnoziarnisty. Receptura opracowana specjalnie dla osób, które nie tolerują glutenu.
- Bezglutenowy: TAK
- Bezlaktozowy: TAK
- Białko: 3.4
- Bio: TAK
- Błonnik: 9.5
- Cukry: 0.9
- Kwasy: 0.6
- Możliwe alergeny: GORCZYCA;SOJA;SEZAM;
- Pochodzenie: Włochy
- Skład: woda, skrobia kukurydziana*, zakwas* 14% (mąka ryżowa*, woda), skrobia ziemniaczana*, zboża* 5,3% (mąka z quinoa* 4,1%, mąka pełnoziarnista z teff* 1,2%), siemię lniane* 3%, błonnik roślinny (psyllium)*, pestki słonecznika* 2,3%, olej słonecznikowy*, mąka z siemienia lnianego* 1,2%, mąka z soczewicy*, drożdże*, substancja zagęszczająca: guma guar*; syrop ryżowy*, sól. *składniki pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych.
- Sól: 0.85
- Tłuszcz: 5.8
- Waga brutto: 0,290
- Waga netto: 0,270
- Wartość odżywcza: 969/231
- Wegański: TAK
- Wegetariański: TAK
Dostępność oraz ceny produktów w sklepie stacjonarnym mogą różnić się od cen w sklepie internetowym.