Porcjowanie: 1) 2 łyżki siemienia lnianego całego lub zmielonego zalać 2 szklankami wody, gotować łagodnie (na wolnym ogniu) przez 10 minut, pić ostudzone. 2) 2 łyżki siemienia zalać letnią wodą i odstawić na pół godziny. 3) Nasiona lnu polecane są również jako dodatek do wypieków, jogurtów, płatków śniadaniowych, sałatek, sosów.
Składniki: Całe nasiona lnu brązowego
Wartości odżywcze: w 100 g
Wartości energetyczne 2234 kJ / 534 kcal
Tłuszcze 42 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,7 g
Węglowodany 28,8 g
w tym cukry 1,5 g
Białko 18,29 g
Błonnik 27,3 g
Sód 0,03 g
- Informacja o alergenach:
- W zakładzie produkcyjnym pakowane są również - sezam, migdały, produkty z dwutlenkiem siarki SO2, orzechy arachidowe, różne orzechy
- Przechowywanie Produkt należy przechowywać w suchym, ciemnym i niedostępnym dla dzieci miejscu, w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
- Rodzaj opakowania:Torebka papierowa z wkładem poliestrowym ze struną
- Pojemność:250 g, 500 g
- Kraj pochodzenia:Rosja
- Podmiot odpowiedzialny:INFO-FARM Marcelina Pacula-Staś ul. J. Baildona 24/3, 40-115 Katowice
Dostępność oraz ceny produktów w sklepie stacjonarnym mogą różnić się od cen w sklepie internetowym.