MLEKO ryżowe jest mlekiem na bazie zboża. W porównaniu z mlekiem krowim, zawiera więcej węglowodanów ale nie zawiera nawet śladowych ilości wapnia i białka, ani cholesterolu oraz laktozy. Może być używane jako alternatywa dla tradycyjnego, krowiego MLEKA, będąc dla organizmu lżejszym obciążeniem niż MLEKO krowie. Produkt bezGLUTENowy, bez dodatku cukru (zawiera tylko cukry naturalnie występujące).
- Bez cukru: NIE
- Bezglutenowy: TAK
- Bezlaktozowy: TAK
- Białko: <0,5
- Bio: TAK
- Błonnik: 0,5
- Cukry: 6,5
- Kwasy: 0,6
- Pochodzenie: Włochy
- Skład: baza ryżowa* 95,7% (woda, ryż*17%), MLEKO kokosowe* 4% (60% orzecha kokosowego* odpowiada 2,4%gotowego produktu, woda, substancja zagęszczająca: guma guar*) sól morska, naturalne aromat kokosowy*. *składniki pochodzące z upraw ekologicznych.
- Sól: 0,08
- Tłuszcz: 0,8
- Waga brutto: 1,100
- Waga netto: 1,000
- Wartość odżywcza: 255/60
- Wegański: NIE
- Wegetariański: NIE