Szmaragdowozielony kolor proszku zielonego jęczmienia wskazuje, że jest on bogaty w chlorofil, pigment, który umożliwia roślinom wytwarzanie całej potrzebnej im pożywienia z dwutlenku węgla i energii otrzymywanej ze słońca. Co ciekawe, chlorofil ma prawie identyczną strukturę jak ludzka krew!
Jest przydatny w przypadkach urazów skóry i wiadomo, że pomaga przyspieszyć gojenie się skaleczeń, oparzeń i wrzodów, gdy jest stosowany miejscowo. Podawany wewnętrznie może być korzystny w stanach zapalnych, takich jak wrzody trawienne, zapalenie żołądka, trzustka itp., A także może pomóc w zmniejszeniu zapachu ciała i jamy ustnej!
Jak stosować proszek z jęczmienia?
- Najprostszym, i jednocześnie najbardziej zalecanym, sposobem przyjmowania młodego jęczmienia jest przygotowanie napoju. Proszek wystarczy zalać chłodną, nieprzegotowaną wodą lub sokiem, w proporcjach 1-2 łyżeczki na około 250 ml płynu.
- Ciekawszym – i prawdopodobnie także smaczniejszym – sposobem na młody jęczmień do picia, jest dosypanie go do owocowego koktajlu. Przepis na tego typu smoothie możne być za każdym razem inny. Na początek sprawdzi się zblendowanie banana, kiwi i ananasa z wodą lub mlekiem, a następnie dodanie sproszkowanego jęczmienia do gotowego koktajlu. Be względu na przepis zależy pamiętać, że proszku nie należy mieszać – zwłaszcza metalową łyżeczką – gdyż powoduje to utratę wartości odżywczych.
- Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
- Skład: Sproszkowana trawa jęczmienna 100%
- Informacje o alergenach: W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Dostępność oraz ceny produktów w sklepie stacjonarnym mogą różnić się od cen w sklepie internetowym.