Ekologiczna mieszanka zbóż bezglutenowych do wypieku chleba. Formuła opracowana specjalnie dla osób z nietolerancją glutenu.
- Alergeny: OWIES;
- Bezglutenowy: TAK
- Bezlaktozowy: TAK
- Białko: 4.4
- Bio: TAK
- Błonnik: 9.6
- Cukry: 0.4
- Kwasy: 0.3
- Możliwe alergeny: SOJA;
- Pochodzenie: Włochy
- Skład: skrobia kukurydziana*, mąka ryżowa pełnoziarnista*, mąka OWSIANA bezglutenowa* 10%, błonnik roślinny (psyllium)*, zakwas (gryka, quinoa)* 3%, mąka z siemienia lnianego* 2%, sól, substancja zagęszczająca: guma guar*. *składniki pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych.
- Sól: 1.8
- Tłuszcz: 1.5
- Waga brutto: 0,410
- Waga netto: 0,400
- Wartość odżywcza: 1420/336
- Wegański: TAK
- Wegetariański: TAK
Dostępność oraz ceny produktów w sklepie stacjonarnym mogą różnić się od cen w sklepie internetowym.