Ekologiczna mieszanka zbóż bezglutenowych do wypieku chleba pełnoziarnistego. Formuła opracowana specjalnie dla osób z nietolerancją glutenu.
- Alergeny: OWIES;
- Bezglutenowy: TAK
- Bezlaktozowy: TAK
- Białko: 6
- Bio: TAK
- Błonnik: 8.4
- Cukry: 0.4
- Kwasy: 0.7
- Możliwe alergeny: SOJA;
- Pochodzenie: Włochy
- Skład: skrobia kukurydziana*, mąka ryżowa pełnoziarnista*, mąka OWSIANA bezglutenowa* 9%, błonnik roślinny (psyllium)*, zakwas (gryka, quinoa)* 3%, siemię lniane* 3%, pestki słonecznika* 3%, mąka z chia* 2%, nasiona chia* 2%, sól, mąka z siemienia lnianego* 1%, substancja zagęszczająca: guma guar*. *składniki pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych.
- Sól: 1.6
- Tłuszcz: 6.1
- Waga brutto: 0,384
- Waga netto: 0,375
- Wartość odżywcza: 1536/364
- Wegański: TAK
- Wegetariański: TAK
Dostępność oraz ceny produktów w sklepie stacjonarnym mogą różnić się od cen w sklepie internetowym.