Miso to japońska pasta stworzona z fermentowanych ziaren SOJA. Znana jest ze swojego skoncentrowanego i bogatego smaku. Ekologiczne Miso jęczmienne Clearspring o pikantnym, ale lekko słodkim smaku, jest wytwarzane według tradycyjnej receptury i dojrzewa w beczkach z drewna cedrowego. Używaj zamiast soli aby wzbogacić smak zup, gulaszy, sosów czy past. 1 łyżeczka miso na 1 szklankę płynu. Rozprowadzić w małej ilości wody i dodać na koniec gotowania.
- Alergeny: GLUTEN;
- Bez cukru: TAK
- Bezglutenowy: NIE
- Bezlaktozowy: TAK
- Bio: TAK
- Cukry: 5,6
- Kwasy: 0,7
- Możliwe alergeny: GLUTEN;
- Pochodzenie: Wielka Brytania
- Skład: Całe ziarna SOJA* (36%), JĘCZMIEŃ* (30%), sól morska, woda. *pochodzące z certyfikowanych upraw ekologicznych
- Sól: 11,3
- Tłuszcz: 5,6
- Waga brutto: 0,320
- Waga netto: 0,300
- Wartość odżywcza: 606/145
- Wegański: TAK
- Wegetariański: TAK