Sposób przyrządzenia: CIASTO KRUCHE - 250g mieszanki, 100g masła lub margaryny, 120g cukru, 1 JAJAo, starta skórka z cytryny. Utrzeć masło z cukrem. Dodać JAJAko ubite ze szczyptą soli oraz mieszankę. Zagnieść ciasto, owinąć folią spożywczą i chłodzić w lodówce przez godzinę. Rozwałkować ciasto do porządanej grubości i wypełnić dżemem bezGLUTENowym. Piec w temperaturze 180 stopni C przez 15-20 minut. CIASTO MARGHERITA - 250 g mieszanki, 50 g masła lub margaryny (rozpuszczonej), 150 g cukru, 4 JAJA, starta skórka z cytryny, pół torebki bezGLUTENowych drożdży. Utrzyj JAJAka z cukrem w misce. odaj mieszankę, drożdże, masło i startą skórkę cytryny, mieszając od dołu do góry. Przełóż do tortownicy o średnicy 26 cm, wysmarowanej masłem i oprószonej mąką ryżową. Piecz w temperaturze 180 stopni C przez około 30 minut.
- Alergeny: ŁUBIN;GORCZYCA;
- Bez cukru: NIE
- Bezglutenowy: TAK
- Bezlaktozowy: NIE
- Białko: 3,1
- Bio: TAK
- Cukry: 1,7
- Kwasy: 0,003
- Możliwe alergeny: ŁUBIN;MLEKO;GORCZYCA;SOJA;
- Pochodzenie: Włochy
- Skład: mąka ryżowa*, mąka kukurydziana*, skrobia z tapioki* skrobia ziemniaczana*. *pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych
- Sól: 0,09
- Tłuszcz: 1,4
- Waga brutto: 0,550
- Waga netto: 0,500
- Wartość odżywcza: 1497/358
- Wegański: NIE
- Wegetariański: NIE