Przepis na ciasto. Składniki: 250 g mieszanki, 130 g masła lub margaryny roślinnej, 130 g cukru, 4 JAJA, starta skórka z cytryny. Sposób przyrządzenia: Połączyć roztopione masło, cukier i żółtka. Osobno ubij białka na sztywno i delikatnie połącz z masą z żółtek. Następnie wsyp mieszankę i startą skórkę z cytryny, ciągle mieszając od góry do dołu. Po uzyskaniu jednolitej konstystencji, przełóż mieszankę do formy do pieczenia o średnicy 22cm i piecz w 180 stopniach C przez 30 minut.
- Bez cukru: NIE
- Bezglutenowy: TAK
- Bezlaktozowy: NIE
- Białko: 3,2
- Bio: TAK
- Błonnik: 1,5
- Cukry: <0,5
- Kwasy: 0,3
- Pochodzenie: Włochy
- Skład: skrobia z tapioki*, mąka gryczana* 24%, skrobia kukurydziana*, mąka ryżowa*, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, substancja spulchniająca: węglan sodu, regulator kwasowości: sól kwasu winowego. *pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych
- Tłuszcz: 0,8
- Waga brutto: 0,550
- Waga netto: 0,500
- Wartość odżywcza: 1487/350
- Wegański: NIE
- Wegetariański: NIE