Makaron kukurydziany jest bogata w błonnik i witaminy B, E oraz A. Zawiera składniki mineralne, takie jak żelazo, potas, fosfor i magnez. Mąka kukurydziana z której otrzymuje się makaron zawiera więcej błonnika niż mąka PSZENNA, nie zakwasza tak bardzo organizmu a tym samym pomaga zachować równowagę kwasowo-zasadową. Makaron ten ma wyjątkowy smak i piękny, złocisty kolor. Polecany jest osobom, które stosują diety niskobiałkową oraz cierpiącym na choroby nerek lub wątroby. Makaron kukurydziany może być spożywany przez osoby wykluczające ze swojej diety GLUTEN, ponieważ nie zawiera on tego alergenu. Wysoka zawartość błonnik sprawia, że idealnie sprawdza się w dietach redukcyjnych.
- Bez cukru: NIE
- Bezglutenowy: TAK
- Bezlaktozowy: NIE
- Bio: TAK
- Błonnik: 24
- Cukry: 0,8
- Kwasy: 0,6
- Pochodzenie: Polska
- Skład: mąka kukurydziana*, woda źródlana *składnik pochodzący z certyfikowanej uprawy ekologicznej.
- Sól: 0,01
- Tłuszcz: 2,9
- Waga brutto: 0,270
- Waga netto: 0,250
- Wartość odżywcza: 1527kl/361
- Wegański: NIE
- Wegetariański: NIE