"Głównym składnikiem Bio Diet Fettuccine jest Glukomannan konnyak - rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konnyak. Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyaku Noodles. Największymi konsumentem tej żywności na świecie są Japończycy. Makaron konjac to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny w wodzie błonnik, bez tłuszczu, cukru, skrobi i białka, bez pszenicy i glutenu, produkt 100% pochodzenia roślinnego, może być przechowywany w temperaturze pokojowej przez około rok,certyfikowany przez JAS (Japanesse Agricultural Standard),jest przezroczysty, bez własnego smaku, łatwo wchłania aromat dodatków i przypraw, jest szybki w przyrządzeniu, smaczny i zdrowy"
- Bez cukru: TAK
- Bezglutenowy: TAK
- Bezlaktozowy: TAK
- Białko: 0.1
- Bio: TAK
- Błonnik: 2.6
- Cukry: 0.1
- Kwasy: 0.1
- Pochodzenie: Chiny
- Skład: woda 96,6%, mąka konjac 3,4%
- Sól: 1
- Tłuszcz: 0.1
- Waga brutto: 0,450
- Waga netto: 0,300
- Wartość odżywcza: 30kJ/ 7
- Wegański: TAK
- Wegetariański: TAK