Mąka z tapioki 500g

opakowanie mąka z tapioki 500g
7,45
Zapytaj o produkt
MĄKA Z TAPIOKI 500 G TARGROCH

Mąka z tapioki wytwarzana jest z manioku. To roślina bulwiasta uprawiana przede wszystkim w Ameryce Południowej i Afryce. Ma bardzo szerokie zastosowanie i jest dobrym źródłem węglowodanów w diecie.

Mąka z tapioki — zastosowanie w kuchni

Sposobów na zastosowanie mąki z tapioki jest naprawdę wiele. Warto mieć ją w swojej kuchni, by używać jej samodzielnie, a także po to, by mieszać ją z innymi mąkami.

Zapach i smak mąki z tapioki jest neutralny. Z tego powodu idealnie sprawdzi się do zagęszczania sosów i zup. Polecamy użyć jej również do przygotowania zdrowych, domowych kisieli oraz puddingów.

Czy możecie wykorzystać mąkę z tapioki do wypieków? Jak najbardziej! Produkt doskonale nadaje się do chleba, ciast oraz ciasteczek.

Mąka z tapioki — wartości odżywcze

Skrobia pozyskiwana z bulw manioku jest lekkostrawna i hipoalergiczna. W związku z tym jest produktem bezpiecznym dla dzieci. Mąkę z tapioki stosować mogą także osoby będące na diecie bezglutenowej.

Mąka z tapioki to źródło skrobi opornej. To rodzaj węglowodanów, które są pożywieniem dla dobroczynnych bakterii w układzie pokarmowym.


 

 
Dostępność oraz ceny produktów w sklepie stacjonarnym mogą różnić się od cen w sklepie internetowym. 

Dodaj swoją opinię

BiofoodEcomilEko WitalScharVitalnessfoodZielona Tłocznia
Zapisz się do naszego Newslettera

Aby otrzymywać informacje o promocjach i nowościach w naszym sklepie

Nasza strona internetowa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych, reklamowych oraz funkcjonalnych. Dzięki nim możemy indywidualnie dostosować stronę do twoich potrzeb. Każdy może zaakceptować pliki cookies albo ma możliwość wyłączenia ich w przeglądarce, dzięki czemu nie będą zbierane żadne informacje. Polityka Cookies

Zamknij