To produkt 100 % naturalny i organiczny. Kakao ma bardzo dobry wpływ na układ sercowo-naczyniowy. Kakao jest bogatym źródłem wielu składników odżywczych. Zawiera przeciwutleniacze, które chronią nas przed wolnymi rodnikami, które atakują nasze DNA, powodują różne choroby i są przyczyną starzenia się organizmu. Ponadto kakao poprawia nastrój, dzięki zawartej w nim serotoninie. Jest również bogate w magnez.
- Bez cukru: NIE
- Bezglutenowy: TAK
- Bezlaktozowy: NIE
- Białko: 9,2
- Bio: TAK
- Błonnik: 13,4
- Cukry: 3,6
- Pochodzenie: Peru
- Skład: Ziarno kakao BIO
- Sól: 84
- Tłuszcz: 44,8
- Waga brutto: 0,220
- Waga netto: 0,200
- Wartość odżywcza: 2409/585
- Wegański: TAK
- Wegetariański: TAK