Krem orzechowo–kakaowy BIO marki Super Fudgio to produkt bezGLUTENowy, w którego składzie znajdziemy aż 12% zdrowych ORZECHY laskowych, a także kakao o obniżonej zawartości tłuszczu i zdrowszy od tradycyjnego cukier trzcinowy. Krem nie zawiera w swoim składzie MLEKA ani laktozy, więc doskonale sprawdzi się w przypadku osób, które są na te składniki uczulone, a także oczywiście u wegetarian i wegan.
- Bez cukru: NIE
- Bezglutenowy: TAK
- Bezlaktozowy: TAK
- Białko: 3,8
- Bio: TAK
- Błonnik: 3,6
- Kwasy: 9,2
- Możliwe alergeny: SOJA;
- Pochodzenie: Polska
- Skład: Syrop ryżowy w proszku*, cukier trzcinowy*, olej słonecznikowy*, proszek kokosowy*, pasta z ORZECHY laskowych*(12%), kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu*(5%), guma arabska (błonnik z akacji)*, emulgator: lecytyna słonecznikowa* *Surowce pochodzące z upraw ekologicznych
- Sól: 0,34
- Waga brutto: 0,335
- Waga netto: 0,190
- Wartość odżywcza: 2244/541
- Wegański: NIE
- Wegetariański: NIE