Produkt stanowi zdrowszą alternatywę śmietanki. Jego specyficzna konsystencja świetnie sprawdza się w przyrządzaniu najróżniejszych kremów lub deserów. Krem ryżowy do gotowania BIO 200ml - Isola Bio jest godny polecenia ze względu na skład, w którym nie znajdziemy laktozy. Produkt jest doskonałym wyborem dla wegan i wegetarian, ponieważ nie ma w nim składników pochodzenia zwierzęcego. Został on wyprodukowany na bazie ryżu z dodatkiem oleju słonecznikowego, wody i naturalnej substancji zagęszczającej. Ta ekologiczna śmietanka jest zalecana także przez lekarzy, zwłaszcza pod kątem osób, które mają zbyt wysoki cholesterol. Krem do gotowania na bazie ryżu to wegański zamiennik śmietanki. Nie zawiera laktozy, cholesterolu oraz składników pochodzenia zwierzęcego. Doskonały do sosów, jako baza do kremów oraz do deserów.
- Bez cukru: NIE
- Bezglutenowy: TAK
- Bezlaktozowy: TAK
- Białko: 0,7
- Bio: TAK
- Błonnik: 1,2
- Kwasy: 1,5
- Pochodzenie: Włochy
- Skład: woda, włoski ryż* 30%, olej słonecznikowy* tłoczony na zimno, substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego*, sól morska. *składniki pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych.
- Sól: 0,15
- Waga brutto: 0,250
- Waga netto: 0,200
- Wartość odżywcza: 813/196
- Wegański: TAK
- Wegetariański: TAK