Komosa ryżowa znana również pod nazwą quinoa.
Zawierająca dwa razy więcej białka niż ryż czy jęczmień, jest również bardzo dobrym źródłem wapnia, magnezu i manganu. Te minerały są potrzebne do utrzymania zdrowych kości i ogólnego zdrowego funkcjonowania organizmu. Quinoa zawiera wszystkie dziewięć niezbędnych aminokwasów.
Quinoa należy do najmniej uczulających ze wszystkich zbóż, ponieważ w rzeczywistości jest ziarnem, co sprawia, że jest to fantastyczny wybór bez pszenicy dla tych, którzy powinni unikać glutenu.
Komosa ryżowa jest doskonałym wyborem dla wegan, którzy mogą mieć problemy z dostarczeniem wystarczającej ilości białka w diecie.
- Informacja o alergenach: W zakładzie produkcyjnym pakowane są również - sezam, migdały, produkty z dwutlenkiem siarki SO2, orzechy arachidowe, różne orzechy
- Przechowywanie Produkt należy przechowywać w suchym, ciemnym i niedostępnym dla dzieci miejscu, w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
- Rodzaj opakowania:Torebka papierowa z wkładem poliestrowym ze struną
- Kraj pochodzenia:Peru
- Podmiot odpowiedzialny:INFO-FARM Marcelina Pacula-Staś ul. J. Baildona 24/3, 40-115 Katowice
Dostępność oraz ceny produktów w sklepie stacjonarnym mogą różnić się od cen w sklepie internetowym.