Do wytworzenia kaszy kuskus używa się pszenicy twardej - durum. Jego ziarenka powstają z połączenia mąki z pszenicy durum oraz wody. Jest doskonałym zamiennikiem ziemniaków czy makaronu, zwłaszcza dla osób zapracowanych. Aby jego ziarenka mniej się sklejały warto dodać do niego nieco tłuszczu, np. masła bądź oleju.
- Alergeny: GLUTEN;
- Bez cukru: NIE
- Bezglutenowy: NIE
- Bezlaktozowy: NIE
- Bio: TAK
- Możliwe alergeny: ORZECHY;SEZAM;
- Pochodzenie: Włochy
- Skład: kasza kuskus* *produkt pochodzący z rolnictwa ekologicznego
- Tłuszcz: 2,5
- Waga brutto: 0,220
- Waga netto: 0,200
- Wartość odżywcza: 1470/347
- Wegański: NIE
- Wegetariański: NIE
Dostępność oraz ceny produktów w sklepie stacjonarnym mogą różnić się od cen w sklepie internetowym.