Kasza jęczmienna jest wytwarzana z ziaren jęczmienia. Zazwyczaj ma szary kolor z zielonym lub żółtym odcieniem. Dzielimy ją w zależności od stopnia rozdrobnienia. Lekka ekologiczna kasza jęczmienna stosowana jest do dań głównych i zup kuchni polskiej.
- Alergeny: GLUTEN;
- Bez cukru: NIE
- Bezglutenowy: NIE
- Bezlaktozowy: NIE
- Bio: TAK
- Błonnik: 6,2
- Cukry: 5,6
- Kwasy: 0,5
- Możliwe alergeny: ORZECHY;SEZAM;
- Pochodzenie: Włochy
- Skład: Kasza jęczmienna* *produkt pochodzący z rolnictwa ekologicznego
- Sól: 0,05
- Tłuszcz: 2,1
- Waga brutto: 0,530
- Waga netto: 0,500
- Wartość odżywcza: 1414/335
- Wegański: NIE
- Wegetariański: NIE
Dostępność oraz ceny produktów w sklepie stacjonarnym mogą różnić się od cen w sklepie internetowym.