Kasza bulgur jest otrzymywana z gotowanych, wysuszonych i gniecionych ziaren pszenicy durum - najbardziej wartościowej odmiany pszenicy. Kasza bulgur jest grubsza i ma wyraźniejszy smak niż kuskus. Używana w kuchni arabskiej. Kasza bulgur zawiera GLUTEN!
- Alergeny: GLUTEN;
- Bez cukru: NIE
- Bezglutenowy: NIE
- Bezlaktozowy: NIE
- Białko: 12,5
- Bio: TAK
- Cukry: 1,75
- Możliwe alergeny: ORZECHY;SEZAM;
- Pochodzenie: Turcja
- Skład: kasza bulgur* *składnik pochodzący z rolnictwa ekologicznego
- Waga brutto: 0,530
- Waga netto: 0,500
- Wartość odżywcza: 1507/360
- Wegański: NIE
- Wegetariański: NIE
Dostępność oraz ceny produktów w sklepie stacjonarnym mogą różnić się od cen w sklepie internetowym.