Kasza bulgur jest otrzymywana z gotowanych, wysuszonych i gniecionych ziaren pszenicy durum - najbardziej wartościowej odmiany pszenicy. Jest ona grubsza i ma wyraźniejszy smak niż kuskus. Kaszę zalać lekko osolonym wrzątkiem w proporcji 1:2,5 (1 porcja kaszy na 2,5 porcje wody), gotować bez przykrycia ok. 7 min. Następnie zdjąć z ognia, przykryć i pozostawić do spęcznienia.
- Alergeny: GLUTEN;
- Bez cukru: NIE
- Bezglutenowy: NIE
- Bezlaktozowy: NIE
- Bio: TAK
- Cukry: 0,4
- Kwasy: 0,2
- Możliwe alergeny: ORZECHY;SEZAM;
- Skład: kasza bulgur* 100% * składnik pochodzący z kontrolowanych upraw ekologicznych
- Waga brutto: 0,505
- Waga netto: 0,500
- Wartość odżywcza: 1644/388
- Wegański: NIE
- Wegetariański: NIE