TORRAS Czekolada mleczna bezGLUTENowa to wysokiej jakości przysmak, nie zawierający cukru krystalicznego, wyprodukowany w Hiszpanii. Słodzona jest ona słodzikami - glikozydem stewiowym i erytrytolem. Stworzono ją na bazie masła kakaowego, MLEKA w proszku, inuliny, miazgi kakaowej, otłuszczonego MLEKA w proszku. Jej mleczny smak przypadnie do gustu zarówno dzieciom, jak i dorosłym. Warto mieć taką przekąskę gdzieś w szufladzie, zwłaszcza wtedy, gdy przyjdzie ochota na coś smakowitego. Czekolada ta ORZECHY oraz MLEKA. CECHY PRODUKTU: smaczna bezGLUTENowa przekąska bez sztucznego cukru słodzona słodzikami tworzona na bazie wysokiej jakości certyfikowanych składników mleczny smak ORZECHY oraz MLEKA 100 g.
- Alergeny: MLEKO;SOJA;
- Bez cukru: TAK
- Bezglutenowy: TAK
- Bezlaktozowy: NIE
- Białko: 11,7
- Bio: NIE
- Błonnik: 14
- Cukry: 14,6
- Możliwe alergeny: ORZECHY;
- Pochodzenie: Hiszpania
- Skład: Masło kakaowe, MLEKO w proszku (25%), substancja słodząca (erytrytol 12,5%, glikozyd sterolowy 0,02%), inulina, miazga kakaowa, odtłuszczone MLEKO proszku (10%), emulgator (lecytyna sojowa), naturalny aromat (waniliowy). Masa kakaowa: min. 40%.
- Sól: 0,38
- Tłuszcz: 40,6
- Waga brutto: 0,115
- Waga netto: 0,100
- Wartość odżywcza: 2074/499
- Wegański: NIE
- Wegetariański: NIE