Cukier kokosowy to alternatywa dla białego cukru, produkowany z soku pąków palmy kokosowej. Charakteryzuje się lekko karmelowym smakiem. Ze względu na niski indeks glikemiczny polecany jest diabetykom. Bogaty w magnez, potas, cynk i żelazo oraz witaminy z grupy B oraz C.
- Bez cukru: NIE
- Bezglutenowy: NIE
- Bezlaktozowy: NIE
- Bio: TAK
- Możliwe alergeny: GLUTEN;ORZECHY;SEZAM;
- Pochodzenie: Indonezja
- Skład: *Cukier kokosowy 100 % *składnik pochodzący z rolnictwa ekologicznego.
- Sól: 0,09
- Tłuszcz: 0,4
- Waga brutto: 0,615
- Waga netto: 0,600
- Wartość odżywcza: 1577/377
- Wegański: NIE
- Wegetariański: NIE
Dostępność oraz ceny produktów w sklepie stacjonarnym mogą różnić się od cen w sklepie internetowym.