Ekologiczne, bezglutenowe ciastka z owsem i jabłkiem. Opracowane specjalnie dla osób nietolerujących glutenu. Świetne żródło błonnika z owsa oraz nasion lnu i słonecznika. Zapakowane w praktyczne porcje 3x35g.
- Bez cukru: NIE
- Bezglutenowy: TAK
- Bezlaktozowy: NIE
- Białko: 6,7
- Bio: TAK
- Błonnik: 5,4
- Kwasy: 6,8
- Możliwe alergeny: MLEKO;JAJA;ORZECHY;
- Pochodzenie: Francja
- Skład: OWIES bezglutenowy* 40% (płatki*, mąka*), skrobia kukurydziana*, olej palmowy*, syrop glukozowy*, cukier trzcinowy*, suszone jabłka* 8,5%, mąka kukurydziana*, siemię* (lniane* 2,3%, słonecznika* 2,3%), naturalny aromat*, sól morska, substancja spulchniająca: węglan amonu, fosforan wapnia; emulgator: lecytyna słonecznikowa*. *składniki pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych.
- Sól: 0,36
- Waga brutto: 0,130
- Waga netto: 0,105
- Wartość odżywcza: 1924/458
- Wegański: TAK
- Wegetariański: TAK
Dostępność oraz ceny produktów w sklepie stacjonarnym mogą różnić się od cen w sklepie internetowym.