Kiełki lucerny zawierają rzadko występującą w roślinach witaminę B12, na której niedobór narażeni są wegetarianie. Poprawiają pamięć, mają właściwości pobudzające. Kiełki są kopalnią cennych składników odżywczych a przy tym prawie nie mają kalorii. Zawarty w nich magnez i potas pomagają uporać się ze stresem i apatią a spora dawka witaminy C uodporni na infekcje. Można dodawać je do sałatek, zup, twarożku, posypywać nimi kanapki. Najlepiej jeść je na surowo bo wtedy są najwartościowsze, tylko kiełki roślin strączkowych trzeba sparzyć wrzątkiem.
- Bez cukru: NIE
- Bezglutenowy: NIE
- Bezlaktozowy: NIE
- Bio: NIE
- Pochodzenie: Polska
- Skład: kiełki Lucerny
- Waga brutto: 0,084
- Waga netto: 0,080
- Wegański: NIE
- Wegetariański: NIE