Koncentrat chilli powinien znaleźć się w kuchni każdego miłośnika ostrych potraw. Ogromną zaletą tego produktu jest to, że z jednego słoiczka przygotujecie wiele rozmaitych dań. A to wszystko dzięki skoncentrowanej formule.
Koncentrat chilli Hotz — jak wykorzystać go w kuchni?
Koncentrat chilli wyróżnia przede wszystkim bardzo ostry i wyrazisty smak. Nie jest pikantny, jest naprawdę piekielnie ostry. Dlatego też należy dodawać go dosłownie odrobinę. Wtedy doskonale podkreśli charakter dania.
Do czego dodać koncentrat chilli? My polecamy go szczególnie do marynat oraz dań jednogarnkowych, takich jak chilli con carne, czy klasyczny gulasz. Rewelacyjnie dopełni też smak zup i sosów.
Koncentrat chilli — dobry skład bez konserwantów
Jedną z najmocniejszych stron pasty Hotz jest naturalny skład. Koncentrat chili to aż 70% ostrej papryki. Dopełnienie stanowią tu przypraw, olej i pomidory. Produkt jest odpowiedni dla wegan.
Skład: świeża ostra papryka 70%, suszona ostra papryka, czosnek suszony, olej rzepakowy, pomidory, ocet jabłkowy, sól himalajska, cukier.
Dostępność oraz ceny produktów w sklepie stacjonarnym mogą różnić się od cen w sklepie internetowym.